Karl Haidle, en spennende Riesling produsent
18.9.2018 - Mattias Hallin
Weingut Karl Haidle er en spennende produsent fra det mindre kjente området Württemberg. Sør for Franken og øst for Baden i sydlige Tyskland  (rundt byen Stuttgart). Karl Haidle holder til i Remsdalen, nærmere bestemt i byen Stetten. Stetten er kjent....

Weingut Karl Haidle er en spennende produsent fra det mindre kjente området Württemberg. Sør for Franken og øst for Baden i sydlige Tyskland  (rundt byen Stuttgart). Karl Haidle holder til i Remsdalen, nærmere bestemt i byen Stetten. Stetten er kjent for sine Riesling viner og spesielt framhevet er jo Riesling fra vinmarken Stettener Pulvermächel. Denne vinmarken la grunnlaget for dagens suksess til Weingut Karl Haidle.

Eiendommen er som så mange andre i Tyskland, grunnlagt i etterkrigstiden, omkring 1949, av selveste Karl Haidle. Han jobbet sammen med sin sønn, Hans Haidle som så til at eiendommen vokste fra 2,5 hektar til dagens 23 hektar.

1987 var også et viktig år for Hans Haidle 1: han fikk sønnen Moritz ( som er nåværende vinmaker siden 2014 ) 2: han var kontroversiell og kjøpte in Barrique til sin produksjon av røde viner og da spesielt på den lokale druesorten Lemberger. Lemberger er nok for de aller fleste av oss mere kjent som Blaufränkisch. Moritz Haidle har arbeidet hardt for å gjøre Lemberger mer kjent utenfor Tysklands grenser og for å få lov til å kalle den Blaufränkisch, da det er mer velkjent ute i resten av verden. Det blir spennende å følge med på hva det leder til, kanskje Norge blir et nytt marked for Lemberger?

Men det er fortsatt Riesling som står i fokus for Moritz og etter han tok over har de blitt bortskjemt med utmerkelser fra blant annet Tysklands Gerald Eichelmann. Eichelmann som etterhvert har blitt synonymt med en bibel for tysk vin og hva som skjer i vinverden, og hvem som stikker seg ut. Moritz la tidlig om til økologisk landbruk og hele eiendommen er nå mer eller mindre sertifisert og vinene viser seg å bli bedre og bedre.

Nå lanserer vi i bestillingsutvalget 2 viner:

Karl Haidle Riesling Trocken 2017

Karl Haidle Stetten Riesling Kabinett «Pfeffer» 2017

 

La deg forføre av finessen og mineralene på disse vinene og vær ikke redd for å gi dem en god time på karaffel før servering!