Nordmenn har begynt å elske rosévin, og vi forstår godt hvorfor. Den lyserosa vinen forbinder vi ofte med vår, sommer og varme i luften.

Før varte rosévinsesongen noen korte måneder i fellesferien. Nå ser vi at salget øker allerede fra mars og varer til langt ut i september. Vi endrer både spise- og drikkemønsteret vårt når vi møter den lysere tiden av året. Rosévin passer utmerket til lettere mat og rene råvarer som ikke er spesielt mye behandlet. Fisk, reker, grillet lyst kjøtt og salater er gode valg til rosévin. For ikke å glemme at det smaker nydelig til småretter som skinker, oster, grillede grønnsaker, og snacks-aktig mat.

Det finnes et enormt utvalg av rosévin på vinmonopolet, mange ulike stiler og kvaliteter.

Vi har gjort valget enkelt for deg og plukket ut noen av våre rosa favoritter og én musserende:

Domaine La Rigoline

Pris: 148,- Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10043501 – BU

Lys elegant rosa farge, fin frukt med behagelig og frisk fruktighet som balanserer godt hele veien i munn. En flott, lett og mild Provence rosé med toner av friske røde bær og saltaktig mineralitet. En rosévin som er helt super til terrassen, men den passer også fint til en salat, reker og tapas.  

Domaine la Rigouline ligger i appellasjonen Coteaux-d’Aix-en-Provence mellom Mont Saint Victoire-fjellet og Trévaresse. Vinmarkene ligger på rundt 350 meters høyde som gir luft og vind på de varmeste sommerdagene, samt kjølige netter.  Jordsmonnet er hovedsakelig av kalkholdig leire og de dyrkes etter økologiske prinsipper siden lang tid tilbake. Økologisk produksjon, spontangjæret og lagret på ståltanker.


Chateau de Roquefort

Pris: 199,90 Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 9777101 – BU

Frisk duft av blomster, bringebær, urter og hint av mineraler. En frisk og saftig rosévin, med god konsentrasjon, her har vi en rosévin med litt mer trykk i smaken som derfor også går godt til mye mat. Passer godt til grillet svin, helgrillet kylling med risotto, skalldyr og oster.

Château de Roquefort ligger i appellasjonen Côtes de Provence mellom Sainte Baume-fjellene og kysten. Vinmarkene ligger på rundt 400 meters høyde med kalkholdig leire som jordsmonn, de dyrkes biodynamisk og har vært sertifisert siden 2006.

Raimond de Villeneuve styrer eiendommen med presisjon og nøyaktighet som få andre, med sin biodynamiske filosofi og noen ganger pedantiske vinmaking viser han år etter år at det lønner seg.


Domaine La Suffrene

Pris: 189,90 | Finn den på Vinmonpolet her

Varenummer: 1010201 – BU

Lys orangerosa farge, klassisk Provence farge. Fruktig med tydelige aromaer av mandarin og grapefrukt. På smak er den veldig delikat med toner av sitrus og en anelse markjordbær. Flott konsentrasjon og lengde. Denne passer faktisk godt til grillet lammecarré, fiskesuppe og fiskeretter med smørbasert saus.

Domaine la Suffrene ligger mellom Cadière d’Azur og Castellet i Bandol.

Jordsmonnet varierer mellom sandholdig jord, jord med høyt kalkinnhold, og mer leirholdig jord. Hos Suffrene er det tradisjonell vinifikasjon, det arbeides økologisk og druene høstes for hånd.


 

Mosbacher Rosé

Pris: 159,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 2895001 – BU

Flott rosafarge, ung og fruktig, preg av saftige røde bringebær, sitrus og urter, god konsentrasjon. Selve grunnlaget for vinenes høye kvalitet ligger i deres bærekraftige filosofi og sunne vinmarker med unikt jordsmonn, lav avkastning og møysommelig manuelt arbeid gjennom hele vekstsesongen. Resultatet er en nydelig  rosévin med en umiskjennelig fruktighet og en frisk og livlig personlighet. En rosévin laget nesten utelukkende på spätburgunder, med et par prosent merlot og dornfelder. Håndplukkede druer fra et sandholdig jordsmonn. Drikk den gjerne til hvit fisk, sashimi og asiatisk inspirerte retter med laks eller kylling. 


Corvezzo Rosé Prosecco

Pris: 139,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 12578601 – BU

Lys rosa farge, forfriskende duft av små røde bær, sitrus og mineralitet. Balansert og behagelig syre, myke fine bobler og lang avslutning. Nyt den gjerne til reker, lette vegetariske retter og til en festlig skål! En ekstra bonus med en vegansk prosecco! Corvezzo tar bærekraft og økologisk produksjon på alvor, en vingård med mer enn et halvt århundre gamle vintradisjoner. Familien eier i dag 150 hektar med vinmarker i Nord-Italia, bare noen få minutter fra Venezia, mellom Dolomittene og havet, et sted som naturlig passer til økologisk landbruk.