Flaatens utvalgte viner til nyttårsfeiringen

Ingen nyttårsaften uten at vi skåler våre flotteste stettglass fylt opp med friske og delikate bobler! Kohorten din fortjener kun det beste når vi skal legge et tungt år bak oss, og tre inn i et nytt år, fullt av gode forhåpninger.

 Ikke bekymre deg, vi har laget ferdig årets siste handleliste for deg, vinene er tilgjengelige i de fleste større butikker, og du skal kunne plukke de med deg i dag.


La oss begynne med de luxuriøse boblene, som passer til så og si alle anledninger! Skal vi gi ett champagneråd til nyttår, må det bli å la champagnen komme på bordet allerede sammen med maten, mens sansene fortsatt er på topp. Både smaksrikdommen og friskheten i champagnen kommer til sin rett med mat, og boblene virker smaksforsterkende. Champagne er et utrolig flott følge til nyttårsmiddagen!

Champagne Launois Père et Fils

Pris:  399,00 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4196801 – Basis

Nydelig duft av eple, sitrus og brødbakst. En klassisk årgangschampagne med flere dimensjoner i smaksbildet, frisk men utviklet på frukten, godt balansert hele veien.

Veldig godt alternativ som aperitiff, men egner seg også meget bra sammen med mat, som grillet sjøkreps, fisk i smørsaus og ikke minst et utrolig godt følge til selve kalkunen.

En årgangschampagne laget utelukkende på chardonnaydruer.


Corvezzo organic & vegan Prosecco

Pris:  122,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 11674001 – BU (finnes på Aker Brygge, Vinderen, Skøyen, Liertoppen, Drammen CC)

Elegant duft av pære og grønne epler og et hint av hvite akasieblomster. Fruktig og ren med fin og balansert frisk syre med god lengde. En smaksrik og livlig prosecco, som er laget av de aller flotteste økologiske Glera druer. Du finner ingen prosecco av denne kvaliteten til en så god pris – det garanterer vi!

Passer perfekt til skålen kl 24.00, italienske småretter, velkomstdrink og til vegetariske retter. En flott vertinne gave er det også.


Gini Soave Classico 

Pris:  159,00 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer : 4246701 – Basis

Dufter av kirsebærblomster, hvit fersken og nektariner. Rik smak av grønne epler og solmoden sitrusfrukt med en lett tørr finish og nydelig mineralsk preg. En allsidig, livlig og sjarmerende hvitvin

Passer godt til småretter og fet fisk. Den er også helt fortreffelig uten mat, en lettdrikkelig og frisk Soave.


Carillon Bourgogne Chardonnay

Pris:  268,- |  Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 457501 – Basis

Elegant duft med fint preg av grønne epler, mineraler, sitrus og integrert eik. En pent fyldig vin med god konsentrasjon og tydelig mineralitet. En super elegant og nydelig burgunder som både er saftig, rik og kremet i munn.

Passer godt til fyldige fiskeretter, asperges med hollandaise og skalldyr. Server den til grillet hummer, sjøkreps eller østers, du vil ikke bli skuffet! Er du typen som liker å drikke hvitvin til kalkun så vil denne treffe godt. 


Vina Bujanda Rioja 

Pris:  127,50 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10303301 – Basis

Spania er i vinden som aldri før i vinverden, her har du en ung og saftig rødvin som ikke har ligget på fat. Dufter av kirsebær, krydder og hint av urter. Oppleves saftig og frisk i munnen, med en rund og delikat fruktighet. Lett hint av spanske urter og frisk bærpreget avslutning. Server den gjerne lett avkjølt.

Midt i blinken til hvitt kjøtt som kalkun, da denne har akkurat passe fruktighet og saftighet til det magre kjøttet i kalkunen. Rødvin kan være et meget godt valg til kalkun! Her må man bare ta litt hensyn til bitterhet fra rosenkål, og bitterheten fra valnøttene, samt syren fra druene i Waldorfsalaten. Det viktigste er likevel å ta hensyn til det magre kjøttet. Delikate og fruktige viner er å foretrekke, akkurat som denne. 


Domaine de la Janasse Côtes du Rhône

Pris:  156,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 3241501 – Basis

Frisk innslag av mørke kjøttfulle bær, plommer, krydder og et streif av lær på duft. Pent fyldig og robust vin med flott frukt i munnen, middels syre, god lengde og tørr finish. En fruktig Côte du Rhône med myk tannin som passer til enhver anledning.

Et flott følge til grillede kjøttstykker, nydelig til urtemarinert lammecarré og ønsker du en litt kraftigere og tettere vin til kalkunen enn den over, så bør du gå for denne.  Skal du nyte litt oster og snacks etter middagen kan du med trygghet fortsette å drikke denne.


Petit Ours Brun

Pris:  213,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 132701 – BU (Finnes på Oslo S, Sandaker, Lambertseter, Skøyen, Storo, Røa)

Lekker, kjølig duft med innslag av bjørnebær, solbær og nydelige kryddertoner. Saftig smak med lekker og sødmefull munnfølelse, flotte tanniner og god konsentrasjon.

Her har du en biodynamisk vin fra Rhône, laget av syrah, en nydelig og fruktig vin som går utrolig godt til viltmiddagen eller til den klassiske kjøttretten Beef Wellington.


Alkoholfritt?

Ta en titt på våre alkoholfrie alternativer


Godt nyttår til alle våre vinvenner!

Vi minner nok en gang om Vinmonopolets app, den er helt genial, du oppretter en bruker, bestiller og betaler for vinene i appen, og vinen blir levert på det vinmonopolet du selv velger å hente på. Du får SMS når bestillingen er klar, da er varene dine ferdig plukket og pakket. Du slipper kø, trengsel og tomme hyller i butikken. Jepp, så enkelt og greit.