Matthias Müeller, og Georg Rieser som begge jobber hos Weingut Wittmann, henholdsvis med vinmaking og salg, har begge hatt en drøm i magen og en ambisjon om å lage sin egen vin, en vin som kan speile naturen og renheten i Rheinhessen.

En naturlig, ren og moderne riesling, som er sertifisert økologisk – har funnet veien til dt norske markedet. 

 

Når Covid 19 traff verden og salget av vin gikk ned så Mattias og Georg muligheten til å starte med et prosjekt de lenge hadde drømt og fantasert om.

Immel Bio Riesling er første vin ut og er det som skal være signaturen til det nyoppstartede vineriet. Immel er begynnelsen på et spennende konsept og prosjekt som endelig så sin realitet nå i April, et konsept som er laget av to av Rheinhessens kanskje dyktigste og mest erfarende innen vinmaking. Ikke helt tilfeldig er Norge første marked ut så dette er på en måte en verdenspremiere med det tyske marked som nummer to denne gangen.

Immel Riesling er et resultat av hardt arbeid og godt vinhåndverk, samt selektering av de beste vinmarkene i området. De har leiekontrakter på økologiske vinmarker som de vet med sikkerhet er av høy kvalitet, kontroll på arbeidet i vinmarkene ,og presser druene selv og lager vinen selv. Vinen er sertifisert økologisk og er spontanfermentert. En riesling som gir en god munnfølelse og samtidig som den er fullspekket av syre og mineralske toner.

De holder svovel på et minimum under vinifikasjonen og er mest opptatt av at vinen skal være balansert og ikke minst gi et nyansert bilde av en god økologisk riesling fra Rheinhessen. Kontraktene de har i dag er utelukkende fra jordsmonn med leire og limestone og hovedsakelig fra vinmarker rundt byen Westhofen i Rheinhessen. Her er det fullt fokus på kvalitet av de beste druene man kan få tak i og samtidig lage en vin som er konkurransedyktig i pris. Motto bak duoens vin lyder nemlig: «dont`t think-just drink».

Foreløpig leier de seg plass i kjelleren til Wittmann, men har helt klart ambisjoner om å vokse seg ut av den og på sikt kunne realisere drømmen om en helt egen kjeller.

Neste prosjekt er å lage en Chardonnay fra samme jordsmonn og etter hvert også høyere kvalitets riesling i årene som kommer, så Immel GmbH folkens, er det bare å følge med på videre.

Flaaten lanserer altså deres første riesling i Norge, 5.mai. Vinen som du med sikkerhet kan velge om du digger en syrefrisk, fruktig og ren riesling fra Tysklands største vinregion, Rheinhessen.

Nydelig duft som er ren og åpen, med toner av grønne epler og preg av blomster, lime, grapefrukt og et hint av mineralitet. Utpreget syrlig og ren i munnen, med tørr og fin avslutning

Aromatisk og umiddelbart god munnfølelse, en riesling fullspekket av fruktighet og frisk balansert syre. En skikkelig flott og anvendelig hvitvin, som passer helt utmerket til sommerens skalldyrsfat, reker, grillet laks med litt asiatisk tilbehør eller til sushi. Den er også helt ypperlig til freshe salater, nyt den gjerne uten mat også! 

Immel Biowein Riesling Trocken 2020

Pris: 139,- Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 13082401 – BU

Vinen foreløbig er tilgjengelig på Majorstuen, CC Drammen og Stjørdal, eller er det jo ganske så enkelt å bestille en flaske eller to til ditt lokale Vinmonopol!