Det er sommertemperaturer i lufta, og det ser ut til at vi går en lysere og friere tid i møte! Fremover blir det mest sannsynlig en del grilling, lange deilige måltider og kanskje noen festlige anledninger hvor vi kan skåle i noe godt!

Vi har plukket ut de vinene vi selv skal drikke i sommer – fruktige, kjølige og leskende viner i ulike stiler. Her er det bare å legge inn en bestilling i favorittappen og ha vinen ferdig avkjølt når muligheten skulle by seg for et glass eller to.

Vin til skalldyr og fisk: 

Gini Soave Classico 2020

Pris: 159,40,- | Bestill den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4246701 – Basisutvalget

Dufter av kirsebærblomster, hvit fersken og nektarin. Rik smak av friske grønne epler og solmoden sitrus med en lett tørr avslutning, og pent mineralsk preg. En nydelig hvitvin å drikke for seg selv, eller til pastaretter med fisk og skalldyr. Grillet hvitfisk eller en salat med scampi vil passe godt.

 

 

Castignano Montemisio Pecorino Marche

Pris: 475,- | Bestill den på Vinmonopolet her

Varenummer: 13082906 – Må bestilles

Måkevinen har en delikat duft av grønne epler, gule sitrusfrukter, hvite blomster, steinfrukt og hint av grønne urter. Den er syrefrisk og fruktig på smak, rene smaker av eple og sitrus, sitter godt i munnen med litt salte, mineralske toner i ettersmaken. Måkevinen er sommerens diggeste hvitvin, passer ypperlig til skalldyrsfat, grillet hvitt kjøtt, reker og grillet fisk. Helt super å servere til antipasti eller å slenge med i kurven når du skal i parken, for ikke å glemme til deilige båtturer. – En skikkelig sjarmerende allround hvitvin som kan følge deg til de fleste sommerstunder, fungerer utmerket uten mat også.

 

Chinon Rive Gauche Blanc 

Pris: 189,90 | Bestill den på Vinmonopolet her

Varenummer: 13083101 – Må bestilles

Aromatisk og elegant lukt av gule epler, kvede og sitrus. Syrefrisk i smaken med hint av bakte epler og mineralitet. Elegant, floral og vellaget chenin blanc i en naturpreget stil. En helt nydelig hvitvin som absolutt kommer til å bli en av våre favoritter i sommer. Drikk den til grillet laks, ørret eller tunfisk. Kan mer enn gjerne nytes uten mat også.

 

Vin til grillet kjøtt:

Vina Bujanda Rioja 

Pris:  127,50 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10303301 – Basis

Hvis du ønsker et lettere rødvinsalternativ, så trenger du ikke å lete lenger. Spania er i vinden som aldri før i vinverden, her har du en ung og saftig rødvin som ikke har ligget på fat. Dufter av kirsebær, krydder og hint av urter. Oppleves saftig og frisk i munnen, med en rund og delikat fruktighet. Lett hint av spanske urter og frisk bærpreget avslutning. Server den gjerne lett avkjølt.

Midt i blinken til grillet kjøtt, spanske småretter, grillet pizza eller hamburger!

Tenuta Carretta Barbera D ´Alba 

Pris:  152,- | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4196401 – Basis

En super barbera som er veldig anvendelig til ulike matretter. Et nydelig preg av modne kirsebær, plommer og peppe, med et hint av italienske urter. En saftig og frisk rødvin, med et lett tanninbitt i avslutningen, helt perfekt til  sommerens grillretter av kjøtt.

 

Combier Colline Syrah

Pris: 190 ,- | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 12177301 – Må bestilles

Duften og smaken er tiltalende med mørke bær og kryddertoner av pepper og lær. Vinen er livlig og fruktig med middels fylde. En rund og saftig vin med smak av mørke bær og krydder i finishen. Denne vinen har alt du trenger til en grillet entrecote, spareribs eller lammecarré. Her får du utrolig mye vin for pengene, et kjøp som vi selv gjør igjen og igjen, fordi vi digger denne vinen.

 

Er du nysgjerrig på naturlige viner og kjenner at du synes det er spennende med nye ting? Vi har nemlig tatt inn en ny Pet Nat fra Loire som vi kommer til å sprette ved flere anledninger i sommer, den er super fresh, perlende og trendy!

Perle Sauvage Petillant Naturell

Pris: 199,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 13083001 – Må bestilles 

Denne er så klart økologisk og ufiltrert. Dufter av aprikoser og fersken med hint av citrus. Delikat syre på smak med modne gule frukter og kremet følelse. Tørr og fin avslutning. Denne kan du sprette til fingermat og sene sommerkvelder i hagen.

Er du typen som går for det mer kjente, kan denne absolutt være et supert alternativ, en økologisk og vegansk prosecco rosé, som kommer i en flott diamantflaske og et innhold av en skikkelig fresh og fruktig prosecco!

Corvezzo Rosé Prosecco

Pris: 139,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 12578601 – Må bestilles

Lys rosa farge, forfriskende duft av små røde bær, sitrus og mineralitet. Balansert og behagelig syre, myke fine bobler og lang avslutning. Nyt den gjerne til reker, lette vegetariske retter og til en festlig skål!

 

Sommerens kupp:

Nydelig duft som er ren og åpen, med toner av grønne epler og preg av blomster, lime, grapefrukt og et hint av mineralitet. Utpreget syrlig og ren i munnen, med tørr og fin avslutning

En riesling fullspekket av fruktighet og frisk balansert syre. En skikkelig flott og anvendelig hvitvin, som passer helt utmerket til sommerens skalldyrsfat, reker, grillet laks med litt asiatisk tilbehør eller til sushi. Den er også helt ypperlig til freshe salater, nyt den gjerne uten mat også! 

Immel Biowein Riesling Trocken 2020

Pris: 139,- Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 13082401 – Må bestilles

 

Har du planer om å lage en deilig sitronterte i sommer? Da har vi nemlig et nydelig tips til deg – server en økologisk Limoncello til, gjerne på isbiter! Elixir Limoncello er laget av Sicilianske solmodne sitroner, duft av sommer, blomster og sitronskall. Smaker naturlig med masse delikat smak av sitron, ikke for søt. 

Elixir Limoncello

Pris: 315,- | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 11217202 – Må bestilles