Er det en ting denne perioden har lært oss er at vi er avhengig av god mat og god vin. Det er virkelig en bærebjelke for livsgleden. Man må jo gjøre det beste ut av enhver situasjon, og det kan virke som om mange tyr til livsnytelse på hjemmebane nå om dagen. Kombinert med regelmessig trening så er alt lagt til rette for både å bli glad og gammel.

Ting begynner jo gradvis å åpne opp igjen, og det er nok mange som meg som gleder seg til å ta ibruk våre særs savnede fritidsboliger. Så da tenkte jeg at det er fint å dele en oppskrift på noe som er skikkelig godt, og som er like egnet på hytta som hjemme. Helstekt kylling!

Fjærkre behandles veldig ulikt, så jeg håper dere legger inn et par ekstra kroner for å kjøpe fugl som har gått fritt og som har kjent hvor deilig det er når vårsola treffer kroppen. Heldigvis er tilgangen på økologisk kylling ganske så bra nå, så det bør være mulig å få tak i uansett hvor i landet man bor.

 

Oppskriften i sin helhet finner du her – HELSTEKT KYLLING!

Kylling og vin er ganske grei skuring egentlig. Det er mye som passer. Ja, man kan vel faktisk gå så langt som å si at både bobler, hvitt, rosé og rødt kan kle en kyllingrett. Jeg har valgt ut et par viner jeg liker godt, som vil passe til kyllingen, og som du enkelt kan bestille til ditt lokale pol, postkontor og straks også hjem på døra igjen.

Nyt det sinnsyke været også kan vi i fellesskap se frem til en normal hverdag igjen. Med god mat og god vin trygt plassert der den hører hjemme. I magen.

 

Weingut Bründlmayer Grüner Veltliner Kamptaler Terrassen 2018 199,90,- (må bestilles)
Dette er en strålende kylling-drue. Grüner veltliner fra Østerrike har bra kropp, tiltalende syre og lekker struktur. Ekstremt matvennlig, og dessverre veldig ofte forbigått. Men prøv den til helstekt kylling og du har fått deg en ny favoritt.

 

Domaine de la Janasse Côtes du Rhône 2018156,90,-
Saftig grenache-dominert vin fra Rhône-dalen er alltid en vinner når det er snakk om kylling. Den har det leskende, saftige preget samtidig som det er konsentrasjon og litt fasthet. Denne er tilgjengelig overalt.

 

Jean-Claude Lapalu Beaujolais Villages Vieilles Vignes 2018225,- (må bestilles)
Jeg elsker Beaujolais, og Lapalu er en personlig favoritt. Dette er riktignok Beaujolais på den seriøse siden. Dyp frukt, masse konsentrasjon og struktur til å håndtere helstekt kylling. Gjør seg aller best om vinen får lufte seg en liten time før du drikker den.

 

Preikes!
Espen // heiamat.no