Vina Bujanda er en juicy, fruktig og lett krydret rødvin, som kun har vært lagret på stål – noe som våre kunder virkelig har satt pris på!  I tillegg har vinjournalistene trillet terningkast 6 ved flere anledninger, den har blitt kåret til både ukens kupp og ukens vin i noen av landets største aviser. Noe vi er svært glade for, selvom det har gjort at flaskene har flydd ut av butikk og produsenten har måttet jobbe litt ekstra hardt for å levere nok vin til Norge, så er det jo akkurat det vi vil.

Denne røde herligheten er en ordentlig all rounder og passer perfekt til lune høstkvelder hvor vi skal nyte taco, tapas, pizza, lammestek eller til å kose seg med uten mat – det liker vi!

Pris:  127,00 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10303301 – Basis


Hva mener pressen?

Aperitif

«En god og lett moden billigvin som tåler 2 år. Meget godt kjøp.»

 

Ingvild Tennfjords anbefaling til lam

«Saftig, chunky og deilig. Tydelig duft av kirsebær og søt pandalakris. Terningkast 6!»

 

Aftenposten

«Her får du Tempranillo druen i sin reneste form. Saftig, fyldig og herlig rødvin. Duft av kirsebær og søt lakris. Ungdommelig. Lagret på ståltank. Terningkast 6!»

 

Ukens Vintips VG

«Dufter av kirsebær, krydder og hint av urter. Oppleves saftig og frisk i munnen. Ukens kupp!»

 

Ukens kupp VG

«Oppleves som saftig og frisk i munnen, god syrlighet og moderate tanniner. Frisk bærpreget avslutning.»

 

Gitte & Filip

«Viña Bujanda Rioja Tempranillo, ung, saftig og umiddelbar! Rett og slett for alle oss som iblant bara ønsker noe veldig godt til en rimelig pris.»

Rioja forbindes gjerne med fatlagring og viner med preg av krydder, vanilje og tørket frukt, ofte litt tunge viner. Lang tid på små fat har betydd høy kvalitet.

Nå er godt vinmarksarbeid og god drueseleksjon blitt vel så viktig. Lagringsbetegnelsene crianza, reserva og gran reserva er fremdeles sterke «varemerker», men vi ser at det vokser fram en større stilvariasjon, og unge, ferske viner uten fatpreg eller aldersbetegnelse dukker opp i stadig større grad. De føles mindre «tørre» i munn, og kjennes gjerne litt mer friske og lettdrikkelig enn de som har vært lagret på fat.