Vi har lansert en ny vin fra Spania, nærmere bestemt fra Rioja. Rioja forbindes gjerne med fatlagring og viner med preg av krydder, vanilje og tørket frukt, ofte litt tunge viner. Lang tid på små fat har betydd høy kvalitet.

Nå er godt vinmarksarbeid og god drueseleksjon blitt vel så viktig. Lagringsbetegnelsene crianza, reserva og gran reserva er fremdeles sterke «varemerker», men vi ser at det vokser fram en større stilvariasjon, og unge, ferske viner uten fatpreg eller aldersbetegnelse dukker opp i stadig større grad.

Vi har nå lansert en juicy, fruktig og lett krydret rødvin, som kun har vært lagret på stål – og det har gått over all forventning! Folket og vinjournalistene har trillet terningkast 6 ved flere anledninger, den har blitt kåret til både ukens kupp og ukens vin i noen av landets største aviser. Noe vi er svært glade for, selvom det har gjort at flaskene har flydd ut av butikk og produsenten har måttet jobbe litt ekstra hardt for å levere nok vin til Norge.

Det aller beste er at vinen er en ordentlig all rounder og passer til alt fra viltgryte, til taco, tapas og til å kose seg med uten mat – det liker vi!

 

Pressen sier:

Aperitif

Ingvild Tennfjords anbefaling til lam

Aftenposten

Ukens Vintips VG

Ukens kupp VG

Gitte & Filip