Nå er den her igjen – krabbesesongen!

Visste du at krabben og sjømaten bare blir bedre og bedre jo kaldere det blir i sjøen? Du kan nyte krabbe hele året, men den er aller best på sensommeren og utover høsten, når den er ferdig med å gyte og skallet har blitt skikkelig kjøttfullt.

En sen helge-lunsj med gode venner til bords, og på menyen står det nykokt krabbe med nybakt brød, dill, majones og sitron, – med en kald rosévin, det er en uslåelig kombinasjon, NAM!

En frisk og delikat rosévin med god konsentrasjon og fruktsødme, er helt nydelig til krabbe og skalldyr, den har fylde nok til å følge krabben, uten at den blir for tung og overdøver de sarte smakene på krabbekjøttet.

Eller så er det deilig å lage asiatisk krabbesalat som fort kan bli godt med en riesling eller for eksempel Ravioli med krabbefyll og en frisk pinot noir.

Et høstlig krabbelag hvor man samler venner og familie rundt bordet med et utvalg av ulike viner er også en sikker vinner. En lekker delikatesse er jo kongekrabben, og da er en fyldig chardonnay midt i blinken.

Her har du våre 4 utvalgte viner til krabbe:

Rigouliné Rosé

Lys elegant rosa farge, fin frukt med behagelig og frisk syre som balanserer godt hele veien i munn. En flott Provence Rosé med toner av friske røde bær og elegant mineralitet .

Dönnhoff Tonschiefer

Floral duft med hint av flint og grønne epler. Nydelig fruktig og ren frukt med en lang og lett delikat mineralsk utgang. Tørr avslutning.

Heger Pinot Noir

Røde bær, kirsebær og lett pepper på duft. Fersk og kjølig kirsebærpreget frukt på smak, lette tanniner og en god syrlig rød frukt i avslutningen.

Carillon Bourgogne Blanc

Gulgrønn farge, lett eikepreget med syrlig eplefrukt, god konsentrasjon med fine mineraltoner. Smak av eple, sitrus og moden frukt, innslag av smør, nøtt, fat og mineraler.