Først på listen er ny baseårgang på en av våre Champagner – nemlig Beurton-Vincent Brut Réserve med baseårgang fra 2019, allerede har denne blitt trukket frem som spesielt anbefalt av Botti med hele 90 poeng! «Flott Champagne og et funn til prisen»! 

Flaaten lanserer et knippe herlige Rhône viner med blant annet ny årgang av David Reynauds ettertraktede St. Joseph 350 m – som forøvrig ble spesielt anbefalt av Vinforums Arne Ronold, samt Domaine Habrard fantastiske Crozes Hermitage i 2019 årgangen.

Det har lenge vært kjent at Weingut Knipser fra Pfalz lager fremragende rødviner, og nå har vi endelig sjansen til å vise frem hele 3 viner fra 2017 årgangen, disse forsvinner som regel fort ut av lageret, så her gjelder det å være kjapp på labben. 

Vi har også funnet plass til to nye spennende produsenter, Domaine Dozon med Eric Santier, som lager helt supre viner fra Chinon i Loiredalen. Eric Santier, kjøpte Domainet i 2013 fra Laure Dozon, med hjelp fra den anerkjente Baudry-familien, som han jobbet for tidligere. Noen av de eldre, mindre ettertraktede fatene ble kastet, erstattet med glassfibertanker, og Santier forsøker nå å lage viner i en mer frisk og ren stil fra landsbyen sin. Dette er ren, oppmerksom og tradisjonell vinproduksjon på sitt beste. Denne Cabernet Francen høstet hele 4 stjerner av Vinforum, så det lover godt!

Fra Weingut Bründlmayer lanserer vi to spennende viner, hvorav rieslingen allerede har høstet god omtale fra vinpressen, pinot noiren har vi kun tatt inn et lite antall flasker – så om du er nysgjerrig må du agere raskt.

I tillegg har vi fått med oss et lite familiedrevet Domaine fra Macon, Domain Gaillard – de startet med en liten parsell i Pouilly-Fuissé og har etterhvert vokst seg til å eie 11 hektar med vinmark spredt i regionen. Familien jobber strikt i takt med naturen og produserer vin på den tradisjonelle måten med ca 1/3 ny fat men det avhenger av årgangen. Alt arbeid er manuelt og minimalt med kjemiske midler i vinmarkene. Gården drives idag av far og sønn Gaillard (Romain og Roger).

For hele oversikten over nyheter og årgangsendringer i Januar, last ned her: Nyheter Januar 2022