Våren ser ut til å ha tittet litt frem og vi viser frem Marsnyhetene med et stort smil!

Vi i Flaaten lanserer bobler fra både, Italia, Østerrike og Frankrike! Det er også innlemmet flere nye produsenter i porteføljen, deriblant et nytt og spennende vinhus fra Andalucía, Bodegas Barbadillo, som lager både økologisk sherry og tørr hvitvin. To nye tyske produsenter har også blitt med på laget – Weingut Bischel fra Rheinhessen, samt ikke minst selveste pioneren innen biodynamisk vinmaking i Mosel – Clemens Busch. I tillegg blir det årgangsendringer fra kjente og kjære produsenter.

Litt om våre nye produsenter:

I byen Appenheim nord i Rheinhessen mellom Mainz og Bingen finner vi vingården til familien Bischel.

Weingut Bischel drives av de unge brødrene Christian og Matthias Runkel, som er 5. generasjon av Runkel-familien på eiendommen. De overtok driften etter foreldrene sine, Hartmut og Heike Runkel. Grunnlaget for vinproduksjonen startet på 1960-tallet av Karl-Heinz Bischel, som også ga navnet sitt til vingården.

Christian og Matthias Runkel er begge utdannede ønologer fra Geisenheim, og har også jobbet i både New Zealand og Australia for å få nye impulser og erfaringer med vinproduksjon, en ting de tok med seg på veien er at de kun lager de vinene som de synes er morsomme eller spennende å produsere. Bischel jobber etter økologiske prinsipper og blir sertifisert fra 2021 årgangen.

Clemens Busch holder til i Pünderich, en av de nederste landsbyene i Mittelmosel. Her har de produsert egen vin siden midten 1970-tallet, først under far Clemens Busch, nå også sønnen med samme navn og hans kone Rita. Clemence og Rita innførte økologisk dyrking i 1984, etter hvert også biodynamisk praksis. Clemens blir sett på som en pioner innen biodynamisk vindyrking og mange av hans yngre kollegaer i Tyskland søker gjerne råd hos han for veien inn i biodynamikken. Totalt eier ekteparet 16 ha med vinmarker, og hele 11 av disse ligger i vinmarken Marienburg.

Bodegas Barbadillos historie går tilbake til 1821; året hvor flere bønder gikk sammen for å produsere Manzanilla-vin, og siden den gang har de ikke gjort annet enn å utvikle seg mens de fortsetter å produsere bemerkelsesverdige viner. Bodegas Barbadillo er et kooperativ med flere bønder, hvor alle jobber økologisk. Lidenskap for sitt område er det som driver bøndene frem, hardt arbeid er felles for dem alle. De nydelige hvite albariza-jordene der druene dyrkes, er starten til hver flaske av deres unike viner. De produserer blandt annet Manzanillas, Sherries, Brandies, Vinos de la Tierra de Cádiz.

Klikk på linken for å se alle nyhetene våre i Mars:

Nyheter Mars_