Flere gode tips for en vellykket påske
For mange av oss er påsken ofte synonym med lammelår og familietid, enten hjemme, ofte til fjells, eller ved sjøen. Et lammelår trenger en vin med rik smaksintensitet, krydder og litt friskhet for at følget skal bli helt perfekt, og akkurat den kandidaten har vi funnet. Vi har plukket ut flere påskegodbiter – hvor vi dekker alt fra eksklusivt til større forpakninger.

En karakterfull, eksklusiv, tilgjengelig og smaksrik Cornas, som finnes i basissortimentet. Den er som skapt til et saftig lammelår marinert i urter med en rødvinssaus og fløtegratinerte poteter til. Lammelåret trenger en kraftig rødvin med masse krydder og smak, her får du høy syre og topp fruktkonsentrasjon, elegant mørk frukt, med et hint av lakris og urter. Energisk og fruktdreven stil med finslepne tanniner. La vinen få litt luft i en times tid før du serverer den lett avkjølt.
Domaine du Coulet Cornas Brise Cailloux
Pris:  419,90 | Finn den på Vinmonopolet her
Varenummer: 5635101 – Basis

En Cornas som virkelig imponerer pressen

Aperitif
«En fyldig og kjøttfull Cornas, som tåler 12 år med lagring, godt kjøp. 91 poeng»

Dagbladet
«En karakterfull Cornas av meget god kvalitet. 88 poeng – terningkast 5»
 
Botti
«Forførende og utadvendt Cornas med masse frisk frukt. Bra fyldig, rik og frisk Cornas, dette er absolutt en tidlig moden vin som vil skape glede allerede nå, meget bra vin. Spesielt anbefalt!!»
 
Dagens Næringsliv – Merete Bø
«Dufter av krydder, spelet vilt og bjørnebær. Sødmefull fersk frukt med lang utgang og frisk syre. 91 poeng»
 
Christer Byklum
«En Cornas som ikke trenger tid på langs, men som er forbasket sjarmerende allerede nå. Ikke langt unna løp og kjøp! 91 poeng»
 
Finansavisen – Svein Lindin
«Mørk rød farge. Sorte bær, bjørnebær og krydder på duft og smak. Tett konsentrert vin medium pluss syrlighet og lang ettersmak. Elegant og flott.»


Vi åpner kanskje årets første flaske med rosévin i påsken, og drømmer oss bort til varmere tider i solveggen. Domaine la Suffrene Rosé , – en herlig kombinasjon til lam hvis man foretrekker å drikke noe lett og friskt til. Fruktig duft med tydelige aromaer av mandarin og grapefrukt. På smak er den fruktig og fyldig med toner av sitrus og en anelse markjordbær. Flott konsentrasjon og lengde. Og denne kan du også kose deg med etter maten eller i solveggen.
Domaine la Suffrene Rosé  
Pris:  197,- | Finn den på Vinmonopolet her
Varenummer: 1010201 – Basis


Noen velger prosecco og noen velger Corvezzo, budsjettboblene som er laget av en vinbonde som ofte blir kalt «the happy farmer», han er opptatt av å fremme et bærekraftig landbruk og økologisk vinproduksjon. Økologiske bobler fra Veneto, med lite innhold av sukker, som gjør at smaken oppleves frisk, fruktig med myke deilige bobler. En perfekt flaske å poppe når man er flere ved bords og skal nyte en lang påskebrunch med masse ulike retter!

Corvezzo Bio Prosecco
Pris:  129,90 | Finn den på Vinmonopolet her
Varenummer: 11674001 – Bestilling

 

 


Er du av typen som foretrekker større forpakninger så har vi selvsagt noe til deg også! Og her sparer man faktisk 100-lappen på å kjøpe 3-liters boks, sammenliknet med 4

flasker – det liker vi!

Flaskevarianten av måkevinen ble lansert med stor suksess og har i flere år vært en folkekjær hvitvin på det norske markedet. Derfor har vi jobbet hardt for å kunne lansere nøyaktig samme kvalitet på boks.

Her får du mye vin for pengene, og en konsentrasjon og fruktighet som er nydelig.En skikkelig sjarmerende allrounder som kan følge deg til de fleste sommerstunder, fungerer utmerket uten mat også.
Castignano Montemisio Marche Bianco 2021
Pris:  479,90 | Finn den på Vinmonopolet her
Varenummer: 13082906 – Bestilling


 

Og skulle du være i tvil om hvilken rødvin du skal plukke med deg til enklere og smakfulle retter som pizza, pasta, og kjøttstykker som har vært en tur innom grillen, så kan vi varmt anbefale en av våre juicy og leskende barbera-viner. En ren, delikat og fruktig barbera, uten overdreven bruk av eik. Nydelig duft av kirsebær, middelhavsurter og pepper, fyldig og saftig i munn. En lavterskel-vin til en skikkelig hyggelig pris.
Tenuta Carretta Barbera D´Alba 
Pris: 159,90 | Finn den på Vinmonopolet her