I år igjen, blir påsken annerledes enn vi kanskje hadde planlagt, og tiden skal enten tilbringes hjemme eller på hytta med nærmeste familie. Påske blir det uansett, og den kan faktisk bli ganske så fin! 

Vi kan nyte tid sammen, kose oss med mat, drikke god vin, spille spill med familien, gå på tur, og hvorfor ikke organisere en digital påskequiz for de voksne?

Vi spiser lam, drikker rødvin til lammet, åpner kanskje opp årets første rosévin og koser oss med hvitvin i solveggen. Vi snakker om påskeværet, påskekrimmen, påskequiz og påskeharen – og, corona-påske.

Vi har plukket ut det vi mener passer best til både quiz-kos, lam, hygge og solveggen – alle vinene finner du i hyllene på polet!

Espen har laget en superdigg oppskrift på helstekt lammelår sjekk ut oppskriften hans og test noen av disse vinene til:

Tenuta Carretta 

Pris: 189,90 Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10282301 – Basis

Prøv denne italienske rødvinen til påskelammet, den er som skapt til et saftig lammelår som er marinert i urter med en smaksrik saus og fløtegratinerte poteter til. Lammelåret trenger en kraftig rødvin med masse krydder og smak.  La vinen få litt luft i en times tid før du serverer den lett avkjølt. Denne vinen elsker også pasta med kraftige kjøttsauser, den er dessuten ganske perfekt til ragu av lam eller okse, eller pasta med skogssopp og trøffel. Og masse parmesan!

 

Vina Bujanda Rioja 

Pris:  127,50 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10303301 – Basis

Hvis du ønsker et lettere rødvinsalternativ, så trenger du ikke å lete lenger. Spania er i vinden som aldri før i vinverden, her har du en ung og saftig rødvin som ikke har ligget på fat. Dufter av kirsebær, krydder og hint av urter. Oppleves saftig og frisk i munnen, med en rund og delikat fruktighet. Lett hint av spanske urter og frisk bærpreget avslutning. Server den gjerne lett avkjølt.

Midt i blinken til grillet kjøtt, spanske småretter, gryteretter, pizza eller til påskequizen! 

 

Domaine la Suffrene Rosé

Pris: 185,- | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 1010201 – Basis

Ja du leste riktig, dette er en rosévin – en herlig kombinasjon til lam hvis man foretrekker å drikke noe lett og friskt til. Fruktig duft med tydelige aromaer av mandarin og grapefrukt. På smak er den fruktig og fyldig med toner av sitrus og en anelse markjordbær. Flott konsentrasjon og lengde. Og denne kan du også kose deg med etter maten eller i solveggen.

 

 

Til solveggen:

Champagne Launois 2015

Pris: 419,90 Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4196801 – Basis

En årgangschampagne laget utelukkende på chardonnay fra Grand Cru-landsbyer i Côte des Blancs. Flere dimensjoner i smaksbildet, frisk men utviklet på frukten, godt balansert hele veien. Veldig godt alternativ til aperitif men egner seg også meget bra sammen med mat. Et røverkjøp og absolutt verdt de ekstra kronene!

 

 

 

Gini Soave Classico 2019

Pris: 159,40  Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4246701 – Basis

Dufter av kirsebærblomster, hvit fersken og nektarin. Rik smak av friske grønne epler og solmoden sitrus med en lett tørr avslutning, og pent mineralsk preg. En nydelig hvitvin å drikke for seg selv, eller til pastaretter med fisk og skalldyr. Pasta med fløte, sopp og kylling vil også kle vinen. Denne kan fint nytes uten mat, eller til en antipasti etter skituren.

 

Ingen påske uten Bag in Box? Fortvil ikke, we got you:

Tenuta Carretta Piemonte Barbera 2019

Pris:  449,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 7641606 – Må bestilles

Her er har du en litt annen blend enn vår tradisjonelle Barbera D´Alba, her kommer druene fra ulike vinmarker i Piemonte. Dufter av sjokolade og søte plommer. Saftig og lett frisk frukt med godt preg av saftige bær og urter. Super å ha med på fjellet da den passer godt til både rødt kjøtt, til en deilig burger med cheddarost, ulike slag pasta, antipasti eller bare et glass til kveldskosen.

 

Husk å bestill dine varer i god tid før påske, bruk vinmonopolappen, bestill til ditt nærmeste pol – det er superenkelt!

Hvis polappen og bestillingsutvalget er godt kjent hos deg så ville vi så absolutt hatt med oss disse to i påsken også:

Denne som ofte blir betegnet som en budsjett-burgunder

http://bit.ly/chavychouetfemelottes

Eller en flott og seriøs gamay som er et meget godt kjøp

http://bit.ly/FoillardBrouilly

God påske til alle våre vinvenner!