Weingut Karl Haidle er en spennende produsent fra det mindre kjente området Württemberg. Sør for Franken og øst for Baden i sydlige Tyskland.

Moritz Haidle har en fot i familiens røtter og historie, og er i dag ansvarlig for eiendommen. Han er en dedikert økologisk bonde og en lidenskapelig opptatt av hip-hop-kultur. En talentfylt graffiti kunstner er han også, og lager de fleste etikettene sine selv.

Han lykkes mesterlig med å balansere mellom ungdommelig dynamisk og tradisjonelt.

Karl Haidle holder til i Remsdalen, nærmere bestemt i byen Stetten. Stetten er kjent for sine Riesling viner og spesielt framhevet er jo Riesling fra vinmarken Stettener Pulvermächel. Denne vinmarken la grunnlaget for dagens suksess til Weingut Karl Haidle.

Eiendommen er som så mange andre i Tyskland, grunnlagt i etterkrigstiden, omkring 1949, av selveste Karl Haidle. Han jobbet sammen med sin sønn, Hans Haidle som så til at eiendommen vokste fra 2,5 hektar til dagens 23 hektar.

1987 var også et viktig år for Hans Haidle, han fikk sønnen Moritz. I tillegg var han kontroversiell og kjøpte inn Barrique til sin produksjon av røde viner og da spesielt på den lokale druesorten Lemberger. Lemberger er nok for de aller fleste av oss mer kjent som Blaufränkisch.

Moritz Haidle har arbeidet hardt for å gjøre Lemberger mer kjent utenfor Tysklands grenser og for å få lov til å kalle den Blaufränkisch, da det er mer velkjent ute i resten av verden. Det blir spennende å følge med på hva det leder til, kanskje Norge blir et nytt marked for Lemberger?

Moritz er uten tvil en radikal figur i den tyske vinscenen, og gjør motstand til det tradisjonelle bildet. Hans livlige karakter og forpliktelse til terroir oversettes i de rene, fokuserte viner som blir til i den dype, naturlige kjelleren på gården. Moritz har spesialisert seg på Riesling, Lemberger og Spätburgunder, og gir de unike hellingen til Stetten en sjanse til å snakke med nyanse og klarhet.

Men det er fortsatt Riesling som står i fokus for Moritz og etter han tok over har de blitt bortskjemt med utmerkelser fra blant annet Tysklands Gerald Eichelmann. Eichelmann som etterhvert har blitt synonymt med en bibel for tysk vin og hva som skjer i vinverden, og hvem som stikker seg ut. Moritz la tidlig om til økologisk landbruk og hele eiendommen er nå mer eller mindre sertifisert og vinene viser seg å bli bedre og bedre.

Fra og med Mars har vi 4 av hans viner i bestillingsutvalget på vinmonopolet og tilgjengelig for horeca

Karl Haidle Riesling Trocken 2017

Karl Haidle Stetten Riesling Kabinett «Pfeffer» 2017

Karl Haidle Stettener Pulvermächel GG Riesling Trocken 2017  // tilgjengelig fra Mars // 399 kr

Karl Haidle Blaufränkisch Bunter Mergel 2017 // tilgjengelig fra Mars // 189 kr

La deg forføre av finessen og mineralene på disse vinene og vær ikke redd for å gi dem en god time på karaffel før servering! Rieslingene til Karl Haidle passer veldig godt til asiatisk mat, skalldyr og fiskeretter.