Alex Foillard er født og oppvokst i den berømte Foillard-familien i Villé-Morgon, han har nå produsert sine første viner fra sin egen 2,5 hektar i Brouilly og Côte-Brouilly. Han visste allerede som barn at det var vin han ønsket å jobbe med og heldigvis for ham, så stammer han fra en familie som er kjent for å lage ekstraordinære viner fra de forskjellige terroirene i Morgon. I en alder av 18 år dro han til Beaune på vinskole, og samtidig la han opp sin internship hos Domaine Prieuré-Roch, hvor han bodde et år etter skolens slutt. Så dro han til Australia for å jobbe for forskjellige produsenter for å få mer erfaring.
Siden 2014 har han jobbet fulltid i familiens vinmarker, sammen med sin mor og far, Agnes og Jéan Foillard på Domaine Jean-Foillard. I 2015 hadde Alex muligheten til å kjøpe 2 virkelig interessante vinmarker fra to eldre brødre som ønsket å pensjonere seg.
Alex jobber etter biodynamiske prinsipper, men er foreløbig ikke sertifisert. Han har høstet meget gode dommer fra vinpressen verden over. Elegante, saftige, myke og konsentrerte viner.