Viña Bujanda eies og drives av søskenparet Carlos og Pilar Martínez-Bujanda, familien har laget vin siden 1889. I 2009 etablerte de et helt nytt vineri i den lille landsbyen Oyon nær Logroño. Familiens vinmarker består av 14 små parseller, som er mellom 30 og 110 år gamle, alle parsellene dyrkes separat for å få frem det ulike terrioret og mikroklima. Vinmarkene ligger i underområdene Rioja Alta og Rioja Alavesa i DOCa Rioja. Begge områdene tilbyr en balansert, strukturert jordsammensetning av sand, kalk og leire. De er også litt alkaliske, med moderat vann om sommeren. Naturlig organisk materiale brukes til å gjødsle vinmarkene, da stilker, skall og beskjæringsrester blir satt tilbake i jorden. Denne kombinasjonen av jord og naturlig oppdrett tilfører druene særegne egenskaper som resulterer i viner av eksepsjonell kvalitet.
Familia Martínez-Bujanda alltid vært tro mot den opprinnelige ideen ved vindyrkingen – å ha kontroll på vinmarkene er høyt prioritert. Hver generasjon har forsøkt å utnytte hvert sted best, med tanke på høyde, mikroklima, jord og egenskapene som er unike for hvert terroir, med den hensikt å lage viner som fanger essensen. De fortsetter å gi næring til vinmarkene med organisk materiale og benytter moderne og tradisjonelle vinfremstillingsteknikker for å produsere vin av god kvalitet. Viña Bujandas mål er å produsere ferske, allsidige, innovative viner av høy kvalitet og eksepsjonell verdi.