Åssidene i Cotes de Gascogne har blitt brukt til dyrking av vindruer i over 2000 år. Området er kjent for sine gastronomiske spesialiteter som Armagnac, villsopp og foie gras.

Domaine Nicolas Duffour er født og oppvokst i området og vært en stor mat og vinentusiast siden barnsbena. Han er opptatt av å bevare familiens tradisjoner, og holder seg til deres filosofi når det kommer til vinproduksjon.  Med stolthet og selvsikkerhet har han laget en vin som er hans signaturblend, en unik blanding av Colombard, Ugni Blanc og Gros manseng. En harmonisk, lett og fruktdreven hvitvin,  fanget i en enkel og delikat innpakning, designet av det norske reklamebyrået Minsk.

 Vinen:

Druemateriale: 80% Colombard, 10% Ugni blanc og 10% Gros Manseng
Restsukker: 1,0 g/l
Syre: 4,8 g/l

 

Opprinnelse

Sørvest Frankrike, Côtes de Gascogne

 Vitikultur og jordsmonn:

Regionen har et temperert, kystklima og det sies at klimaet her er helt perfekt for vindruer; den helt rette blandingen av sol, regn og kjølighet. Somrene i regionen er meget varme og tørre. Jordsmonnet består for det meste av leire og sandjord.

Vinifikasjon:

Etter at druene har blitt plukket ligger mosten en kort periode med skallet for å tiltrekke seg smak, før vinen kuldestabiliseres. Vinen gjærer under kjølig klima for å beholde mest mulig aromaer, frukt og syre. Vinen blir deretter filtrert før den blir tappet på flaske.

 

Smaksbeskrivelser:

Vinen har en frisk og tiltalende aroma av sitrus, lime og vårblomster. Delikat smak av grønne epler, plommer og eksotisk frukt. En lett og elegant vin med tørr og behagelig avslutning.

Bruksområde:

Prøv den til fiskesuppe, blåskjell eller stekt makrell!

Passer også godt til lette matretter som kylling og salater. Midt i blinken til vorspiel!

 

Vinen har allerede sanket mye god omtale i mediene, «ukens kupp», terningkast 6 og et «meget godt kjøp» er trenden for denne vinen!

 

Finn den på vinmonopolet her