Gini holder til i selve hjertet av Soave Classico-området, i Monteforte.

I dag eier og dyrker familien 35 hektar med Garganega vinmarker.
De har valgt å ivareta de gamle Garganega-vinstokkene som har utviklet seg og vokst til full modenhet, med en gjennomsnittsalder på 80 år. De arbeider med veldig lave uttak per hektar, noe man kan kjenne på den smaksrike og unike kvaliteten som familien produserer. Oppmerksomheten er viet til å uttrykke karakteren i de ulike jordsmonnene, og i følge familien er det her magien starter. Ingenting overlates til tilfeldigheten, vinmarkene ser helt fantastiske ut og det jobbes hardt for å opprettholde det pene arbeidet som blir lagt ned. Produsenten produserer sine Soave viner utelukkende med 100% Garganega, selv om mange i området blander inn andre druesorter for å kompensere.
Familien har alltid hatt en økologisk tilnærming, med respekt for miljøet og tradisjonene til deres forfedre. Gini ble sertifisert økologisk fra og med årgang 2016.

All innhøsting skjer for hånd, på tre ulike tidspunkter, for å plukke druene på nøyaktig riktig modenhet.
Vinen har fått navnet sitt fra åssiden der den 6 hektar store vinmarken ligger. En historisk velkjent cru med nesten 100 år gamle vinstokker. Jordsmonnet er kalkholdig og vulkansk. Druene håndplukkes, presses skånsomt og spontanfermenteres delvis i ståltank og delvis i brukte eikefat. Etter alkoholgjæring ligger vinen i minimum 8 måneder på bunnfall både i ståltank og 3 år gamle brukte franske eikefat før den havner på flaske. Vinene speiler det tradisjonelle i Soave området, og minner om smaken av godt tradisjonelt håndverk, kombinert med kjellerens store evne til å tilby en stil som også følger det moderne og innovative. Dermed blir det rene, presise og elegante uttrykket født, som familien har blitt godt kjent for. Vinen er preget av en nydelig mineralsk stil fra det vulkanske jordsmonnet, en dynamisk frisk tekstur og en livlig syre.  En Soave Classico som virkelig har det lille ekstra, konsentrert og nesten litt voksaktig i strukturen, vinterepler og et svakt grønnpreg med litt lime og friske urter.

Gini Soave Classico La Frosca er en nydelig og konsentrert hvitvin med et lite fatpreg som gjør at den passer utmerket til grillet hvit fisk, urtemarinert kylling eller svinefilet.

Gini Soave Classico La Frosca 2019

Pris Vinmonopolet:  229,90 | Finn den på Vinmonpolet her