Nå kan du la deg forføre inn i en leken havbris på boks.

Du enkelt drømme deg bort til varme solstråler, salt mild vind fra Adriaterhavet og en avslappet feriefølelse med et duggfriskt glass av måkevinen, en nydelig vin som endelig er tappet på 3-liters boks. Den passer helt ypperlig sammen med fisk og skalldyr.

Måkevinen er en av polets diggeste hvitviner (synes vi), passer ypperlig til skalldyrsfat, hvitt kjøtt, reker og fisk. Helt super å servere til antipasti!  – En skikkelig sjarmerende allround hvitvin som kan følge deg til de fleste stunder, fungerer også utmerket uten mat!

Castignano Montemisio Pecorino Marche

Pris: 475,- | Bestill den på Vinmonopolet her

Varenummer: 13082906 – Må bestilles

Denne vinen finnes også på flaske til 134,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Montemisio flasken har forøvrig trillet både terningkast seks og fått toppscore i flere av landets største aviser – samt blitt kåret til beste polkjøp under 200 kr! Så her er det ikke mye å lure på.

Måkevinen har en delikat duft av grønne epler, gule sitrusfrukter, hvite blomster, steinfrukt og hint av grønne urter. Den er syrefrisk og fruktig på smak, rene smaker av eple og sitrus, sitter godt i munnen med litt salte, mineralske toner i ettersmaken.
En delikat, fruktig og tørr hvitvin fra Marche i Italia.

Flaskevarianten av måkevinen ble lansert med stor suksess og har i flere år vært en folkekjær hvitvin på det norske markedet. Derfor har vi jobbet hardt for å kunne lansere nøyaktig den samme vinen på boks, med akkurat samme kvalitet som i flasken. Ettersom det er noe strenge regler i Marche-regionen så har bag in boksen fått en de-klassifikasjon på grunn av regelverket til IGT Marche Bianco, men vinen er av samme kvalitet, noe som har vært viktig for oss.

Reglementet for uttak er mye strengere for pecorino i Offida DOCG i Marche og ved å holde uttaket per hektar lavere gir dette vinen en mer bemerkelsesverdig identitet, eleganse og raffinert stil.

Cantine di Castignano representerer kreativitet og hardt arbeid i vinmarkene – det er kjerneverdiene hos produsenten som ligger i Piceno-området.

I Marche ved Adriaterhavskysten har man opplevd en dramatisk forbedring av vinproduksjonen i de senere årene, og Cantine de Castignano er en av kooperativene i området som har tatt vinproduksjonen til nye høyder. Seriøst arbeid i vinmarkene, i kombinasjon med forbedrede produksjonsteknikker og effektivt arbeid i vinmarkene har gitt veldig gode resultater på vinene, resultatet er energiske og karismatiske viner med en nydelig mineralitet, som man ofte forbinder med Marche. De jobber svært rent, og har et stort fokus på bærekraftighet. De bruker både solceller og er nøye med vannforbruket sitt – alle vinmarkene er nøye under oppsyn og produsenten jobber under strenge krav på å jobbe sammen med naturen.

Druene og vinstokkene trives svært godt i det helt unike terroiret omgitt av Sibylline-fjellene i vest og av Adriaterhavet i øst. Her stortrives pecorino-druen i et friskt klima med stor temperaturvariasjon mellom dag og natt. Vinmarkene ligger 200 meter over havet og er østvendte med kalkholdig jordsmonn og vinstokkene er gjennomsnittlig 10 år gamle. Druene er høstet inn for hånd, og presses forsiktig før temperatur kontrollert gjæring i rustfrie ståltanker.

 

Offida fikk sin DOC-status i 2001 og ble DOCG i 2011, med blandt annet strengere krav om utbytte. Flasken har DOCG-status i appellasjonen Offida Pecorino DOCG mens boksen består av 100 % pecorino, men den er de-klassifisert til IGT Marche da det ikke er lov å lage bag-in-boks under status DOCG Offida.