Sommerens utvalgte viner

Ingen sommer uten at vi skåler duggfriske stettglass fylt opp med friske og saftige viner, med venner, familie, til gode måltider, på bryggekanten eller i parken. Ikke bekymre deg, vi har laget ferdig sommerens aller viktigste handleliste!


La oss begynne med de luxuriøse boblene, som passer til så og si alle anledninger!

Champagne Launois Père et Fils

Pris:  399,00 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4196801 – Basis

Nydelig duft av eple, sitrus og brødbakst. En klassisk årgangschampagne med flere dimensjoner i smaksbildet, frisk men utviklet på frukten, godt balansert hele veien.

Veldig godt alternativ som aperitiff, men egner seg også meget bra sammen med mat, som grillet sjøkreps, østers, fisk i smørsaus og ikke minst en utrolig flott gave til den som har alt. 

En årgangschampagne laget utelukkende på Chardonnay fra Grand Cru-landsbyer i Côte des Blancs. Det kalkholdige jordsmonnet rundt landsbyen Le Mesnil Sur Oger er perfekt for Chardonnay. Vinifikasjonen er tradisjonell og dosage er 6 gram per liter.


Corvezzo organic & vegan Prosecco

Pris:  122,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 11674001 – BU

Elegant duft av pære og grønne epler og et hint av hvite akasieblomster. Fruktig og ren med fin og balansert frisk syre med god lengde. En smaksrik og livlig prosecco, som er laget av de aller flotteste økologiske Glera druer. Du finner ingen prosecco av denne kvaliteten til en så god pris – det garanterer vi!

Passer perfekt til en festlig skål, tapas, italienske småretter, velkomstdrink og til vegetariske retter. En perfekt vertinne gave er det også.


Signature Côtes de Gascogne

Pris:  114,00 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 1542401 – Basis 

Vinen har en frisk og tiltalende aroma av sitrus, lime og vårblomster. Delikat smak av grønne epler, plommer og eksotisk frukt. En lett, herlig og elegant vin med tørr og behagelig avslutning.

Passer godt til lette matretter som kylling, sommersalater og grillet hvit fisk. Deilig uten mat også, perfekt å slenge med seg når du skal ut på båttur og reker står på menyen.

 


Montemisio Offida Pecorino

Pris:  129,90 | Finn den på vinmonopolet her

Varenummer: 10125901  – Basis

Dufter av grønne epler, solmoden sitrus, grønne urter og hint av grapefrukt. Oppleves frisk, ren og syrlig i munnen. En helt super frisk og saftig hvitvin med en deilig eksotisk og tørr avslutning.

Prøv den gjerne til grillet fisk, fiskesuppe eller asiatiskinspirerte salater. Nydelig alene også.

«Måkevinen» har scoret høyt hos vinpressen og folket har lagt sin elsk på den! Her får du mye vin for pengene, en skikkelig sjarmerende allrounder som kan følge deg til de fleste sommerstunder.

 


Gini Soave Classico 

Pris:  159,00 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer : 4246701 – Basis

Dufter av kirsebærblomster, hvit fersken og nektariner. Rik smak av grønne epler og solmoden sitrusfrukt med en lett tørr finish og nydelig mineralsk preg. En allsidig, livlig og sjarmerende hvitvin

Passer godt til spaghetti Vongole, skalldyr, pizza og hvite fiskeretter. For ikke å snakke om italienske småretter, som skinker og oster. Den er også helt fortreffelig uten mat.  

 


Carillon Bourgogne Chardonnay

Pris:  268,- |  Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 457501 – Basis

Elegant duft med fint preg av grønne epler, mineraler, sitrus og integrert eik. En pent fyldig vin med god konsentrasjon og tydelig mineralitet. En super elegant og nydelig burgunder som både er saftig, rik og kremet i munn.

Passer godt til fyldige fiskeretter, asperges med hollandaise og skalldyr. Server den til grillet hummer, sjøkreps eller østers, du vil ikke bli skuffet!

 


Dönnhoff Riesling Trocken

Pris:  139,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 6370701 – Basis

Aroma av fersken og sitrus med streif av florale toner og flint. Fyldig og frisk smak av sitrus og nydelig mineralitet, fin tørr lengde og god konsentrasjon. En frisk og livlig Riesling, som til stadighet blir kåret som «beste Riesling», «røverkjøp» og «en konsentrasjon du skal lete lenge etter»

Drikk den til grillet lyst kjøtt, skalldyr og ost. Prøv den til en asiatisk sommersalat, eller nyt den på terrassen uten mat.

Dönnhoff er en av Tysklands mest legendariske produsenter, som lager nydelige viner til en rimelig penge!


Vina Bujanda Rioja 

Pris:  127,50 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10303301 – Basis

Spania er i vinden som aldri før i vinverden, her har du en ung og saftig rødvin som ikke har ligget på fat. Dufter av kirsebær, krydder og hint av urter. Oppleves saftig og frisk i munnen, med en rund og delikat fruktighet. Lett hint av spanske urter og frisk bærpreget avslutning. Server den gjerne lett avkjølt.

Midt i blinken til grillet kjøtt, spanske småretter, pizza grillet på stenovn eller nyt et glass alene! Skal du lage litt spicy sommertaco, så er denne akkurat passe juice og fruktig til det. 

 


Dr. Heger Pinot Noir

Pris: 149,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 5573092 – Nyhet BU

Røde bær, kirsebær og lett pepper på duft. Fersk og kjølig kirsebærpreget frukt på smak, lette tanniner og en god syrlig rød frukt i avslutningen. En god, fruktig og tørr tysk Pinot som er vel verdt hver krone.

Prøv den til grillede grønnsaker, spareribs eller pasta med kremet saus. Skal du servere litt små spicy pølser eller lett krydret fingermat er denne midt i blinken.

 


Domaine de la Janasse Côtes du Rhône

Pris:  156,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 3241501 – Basis

Frisk innslag av mørke kjøttfulle bær, plommer, krydder og et streif av lær på duft. Pent fyldig og robust vin med flott frukt i munnen, middels syre, god lengde og tørr finish. En fruktig Côte du Rhône med myk tannin som passer til enhver anledning.

Et flott følge til sommeren grillede kjøttstykker, nydelig til urtemarinert lammecarré og helgrillet kylling. Skal du invitere venner over på litt camenbert og snacks kan du med trygghet servere denne.

 


God sommer til alle våre vinvenner!

Vi minner nok en gang om Vinmonopolets app, den er helt genial, du oppretter en bruker, bestiller og betaler for vinene i appen, og de blir levert på det vinmonopolet du selv ønsker. Du får SMS når bestillingen er klar, da er varene dine ferdig plukket og pakket. Du slipper kø, trengsel og tomme hyller i butikken. Jepp, så enkelt og greit.