STAVANGER VINFEST ARRANGERES HVERT ÅR OG 2019 BLIR FOR 21. GANG!
Team Flaaten har gleden av å ta med seg den mye omtalte produsenten fra Burgund, Chavy Chouet. 

Domaine Chavy Chouet er en familie-eid og drevet vingård som ligger i Meursault.

Vinmarkene består av 13 hektar fordelt på områdene Meursault, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin, Volnay og Pommard.

Målet med alt arbeidet på gården er å lage vin av høy kvalitet. Derfor jobbes det ekstremt nøye og varsomt med vinene, og hver plante blir tatt godt vare på. Produksjonsprosessen skal helst skje så naturlig som mulig, og kjemiske midler er noe familien ikke ønsker å bruke. Familien ønsker ikke å være økologisk sertifisert men jobber hele tiden med naturen, de tar store hensyn til klimaendringer, og sørger for at plantene vokser og trives enten om det er for mye varme eller mye nedbør. Det har vært flere år hvor de har gjort store tiltak for å redde vinmarkene fra været, uten å bruke kjemiske tilsetninger.

Et område med 1 hektar i hjertet av vinmarkene i Meursault, tilhørte en eldre dame som het Abaye De Citeau, det var munkene i området som plantet dette, familien som eier området i dag fikk dette i gave da olde olde faren pleide å hjelpe en gammel dame med vinmarken. Da hun døde i 1863 fikk han denne ene hektaren i hjertet av Meursault som takk. Domaine Chavy Chouet ble etablert da de to elste familiene i områdene Meursault og Puligny-Montrachet ble forent av kjærlighet. Det er grunnen til at vinmarkene ligger ganske nøyaktig mellom de to områdene.

Hubert og Romaric Chavy er av 6. og 7. generasjon i familien som drifter gården.

For å bevare balansen i jordsmonnet og oppmuntre til et godt økosystem, pløyer de slik at det er grønt gress mellom hver rad med vinstokker. En vinmark som ikke er nøye pløyd vil ikke kunne slå røttene dypt ned i jorden men på overflaten. Dette gjør at røttene ikke vil tåle like mye værmotstand som tørke eller mye nedbør.

VINTOGET
Hva: Vintog hvor man får presentert vin og en liten fingermat på hvert sted
Hvor: Oppmøte Spiseriet, Stavanger Konserthus, Sandvigå 1
Når: 27. Mars kl 18:00
Pris: 595 ,-
Mer info og påmelding: Stavanger Vinfest.no
Event: Facebook

WINEMAKER’S DINNER
Hva: 4-rettersmeny med vinpakke
Hvor: Fish & Cow, Skagen 3, 4001 Stavanger
Når: Fredag 29. og lørdag 30. mars kl. 19.00
Pris: 1290 ,-
Mer info og påmelding: Stavanger Vinfest.no
Event: Facebook

VINMESSE 

Hva: Smaksprøver på vårens nyheter og servering av en smårett
Hvor: Spiseriet, Stavanger Konserthus, Sandvigå 1
Når: Lørdag 30. mars kl. 13.00-16.00
Pris: 595 ,-
Mer info og påmelding: Stavanger Vinfest.no
Event: Facebook

Håper vi sees!