Nå er den her, vår desidert viktigste sesongfisk, skreien! Torsken som vokser opp i Barentshavet og trekker mot norskekysten for å gyte. Hvorfor ikke handle inn gode råvarer og lage til en skikkelig koselig hjemmemiddag?

Budsjettvinene til skrei

Vi har valgt ut tre viner som vil kle vinterens delikatesse, og disse vinene er også bredt tilgjengelig på Vinmonopolet. Tradisjonelt sett ble det gjerne drukket rødvin til skrei og særlig vin fra Bordeaux var populært. I dag er det nok stadig flere som foretrekker hvitvin til fisken sin. Det er først og fremst måten skreien blir tilberedt på, og hva som serveres som tilbehør som avgjør hva du bør drikke til, både rødt og hvitt fungerer utmerket til skrei.

Med disse favorittene blir måltidet en suksess

Hvis du ønsker å tilberede skreien som en forrett, kan du for eksempel gå en litt spennende vei og servere skrei-ceviche. I det tilfelle er våre Italienske budsjettbobler fra Veneto et utmerket alternativ, den friske og fruktige smaken vil matche godt til litt lime og chili. En perfekt start på måltidet eller når man bare har lyst til å drikke litt leskende musserende, til hverdags og til fest.

Corvezzo Bio Prosecco
Pris:  138,90 | Finn den på Vinmonopolet her
Varenummer: 11674001 – Basis

Ung, eple- og pærepreget aroma med innslag av grønne urter og blomster. Fruktig, saftig og frisk, med behagelige bobler. En økologisk og vegansk prosecco – ukomplisert og fresh. Her får du en seriøs prosecco, med noe mindre sukker og høyere syre enn de klassiske tutti-frutti versjonene på markedet.

Weingut Dönnhoff står bak noen av Tysklands aller beste rieslinger og de er høyt elsket av folket, nå har han viet sin kjærlighet til en ny drue og laget en sjarmerende, livlig og vellykket weissburgunder. Nyt den til skrei med smaksrikt og litt spicy tilbehør som nøttesmør med chili og ingefær. En utrolig pen match!

Dönnhoff Weissburgunder 2021
Pris:  169,90 | Finn den på Vinmonopolet her
Varenummer: 10966301 – Basis

Fokusert og litt krydret aroma av eple, fersken og sitrus, innslag av blomst og mineraler. Fruktig og frisk med middels fylde, preg av sitrus og eple, litt krydder, mineraler og svale urter.
I følge DN´s vineksperter danker denne vinen lett ut en av polets toppselgere! Og Aperitif gir den 85 poeng og sier: «En fruktig og syrefrisk Weissburgunder, godt kjøp.»

For de som ønsker en rødvin til måltidet så har vi valgt Piron Coq Leon laget på Gamay fra Beaujolais, den har moderate tanniner, er saftig og bløt i stilen. Hvorfor ikke steke litt sopp og kjøre en rødvinssaus til fisken?

Piron Coq Leon 2020
Pris:  139,90 | Finn den på Vinmonopolet her
Varenummer: 12177101 – Basis

Duft av solmodne røde bær, og et hint av urter og krydder. I munn føles den fruktig og saftig med leskende smak av jordbær og urter. Pen konsentrasjon og en lang ettersmak. En herlig og bløt rødvin med masse sjarm og god leskende karakter, akkurat passe seriøs.
«Søren meg mye vin for pengene» – Ingvild Tennfjord
«Denne er det bare å nappe med seg fra hylla, veldig mye vin for pengene» – Budsjettvin

 

 

 

 


Noen oppskrifter til vinen:

Ceviche av Skrei

Pannestekt skrei med sopp og rødvinssaus

Torsk med potetstappe, nøttesmør og hvitløk

Godt måltid!