Det nærmer seg vinterferie for mange av oss, og noen skal kanskje en tur på fjellet mens andre skal kose seg i byen. Ut på tur, peiskos, gode måltider og brettspill kan man uansett ha på agendaen, ferie eller ei! Anvendelig vin som passer til snacks, peiskos, grillet kjøtt eller en hamburger er det vi må ha da.. Velger du noe lettdrikkelig og ukomplisert er du godt på vei, for det aller viktigste er at du nyter dagene fullt ut.

Vi har plukket ut 3 ulike viner fra Tenuta Carretta, til forskjellige anledninger. 

Vin til Pizza, Pasta Bolognese, Antipasti eller bare et deilig glass vin?

En saftig, lett fyldig og frisk rødvin uten garvestoffer eller tanniner.

 

Tenuta Carretta Barbera D ´Alba 

Pris:  152,- | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4196401 – Basis

En super barbera som er veldig anvendelig til ulike matretter. Et nydelig preg av modne kirsebær, plommer og pepper.

 

 

Vinterferien er rett rundt hjørnet og da kan det kanskje passe med en 3-liters box? I vår portefølje har vi kun denne rødvinen på box, rett og slett fordi vi digger denne vinen og vi mener at den holder en høy og god kvalitet.

 

Tenuta Carretta Piemonte Barbera 2019

Pris:  449,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 7641606 – Må bestilles

Her er har du en litt annen blend enn vår tradisjonelle Barbera D´Alba, her kommer druene fra ulike vinmarker i Piemonte. Dufter av sjokolade og søte plommer. Saftig og lett frisk frukt med godt preg av saftige bær og urter. Super å ha med på fjellet da den passer godt til både grillet kjøtt, til en deilig burger med cheddarost, lasagne eller bare et glass til kveldskosen.

Langhe Nebbiolo fra Carretta er en rødvin med mye deilig struktur og aromaintensitet, god balanse med høy syre og tannin, så den bør drikkes med noe å bite i.

Med rett mat vil den vise seg fra en gjestmild og generøs side, elegansen vil tre frem, samtidig som vinen er med å rense og forfriske munnhulen, en utpreged matvin! Fungerer godt sammen med lam, men nebbiolo er også veldig digg til storfe, gjerne i gryter, men også rosastekte, marmorerte stykker av entrecôte vil stortrives med nebbiolo i glasset. Ønsker du å spise vegetar til denne vinen, så er det godt med en kraftig saus, f.eks en ostesaus eller en ragu med mye smak.

Denne vinen smaker aller best når den har fått litt luft, hell den gjerne over på en karafell før du begynner å lage maten, la karafellen stå i kjøleskapet, før du tar den ut ca 20 min før servering, da blir det helt perfekt.

Tenuta Carretta Langhe Nebbiolo 

Pris:  189,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10282301 – Basis

Duft av kirsebær, lær, krydder og nøtter. Fersk og delikat lett strukturert frukt. Lekker nebbiolo med preg av roseblader, røde frukter og innslag av anis og lær. Frisk i munnen, med flott frukt, fin tekstur og modne, faste tanniner i avslutningen.