Det nærmer seg høstferie for mange av oss, og noen skal kanskje en tur på fjellet mens andre skal kose seg i byen. Høsten er høytiden for innekos, gode måltider og nå kan vi faktisk være sosiale rundt bordet! Om det så skulle være krabbelag, fårikål, viltkjøtt eller kun for et glass skyld så har vi plukket ut litt forskjellig.

Til krabbe har vi plukket ut en deilig Riesling fra Rheinhessen som er økologisk, ren og fruktig. Helt ypperlig til årets krabbelag.

Immel Bio Riesling Trocken

Pris: 139,90 | Finn den på vinmonopolet her

Aromaer av gule tropiske frukter, som ananas og sitrus med et hint av hvite blomster og mineralitet. Fruktig, ren og mineralsk munnfølelse med frisk, fin og lang syre i avslutningen. Nydelig konsentrasjon.

 

 

 

 

 

Og vil du imponere gjestene med en slags premier cru fra Italia? Da har vi nemlig en Soave som har ligget 8 måneder på eikefat, som passer superbra sammen med fisk og skalldyr.  Gini Soave Classico La Frosca er en nydelig og konsentrert hvitvin med et lite fatpreg.

Gini Soave La Frosca

Syrah er en drue som ofte kommer fra Rhône-dalen. Særlig i den nordlige delen, med bratte skråninger og næringsfattig jord, briljerer druen. En klassisk vindrue som harmonerer godt med høstens mange kjøttretter, som vilt, lam eller okse. En av våre favoritter må være denne, som har høstet terningkast 6 ved flere anledninger.

Reynaud Crozes Hermitage Beaumont

Pris: 230,20 | Finn den på Vinmonopolet her

Dyp kald rød. Saftig duft av modne bjørnebær, jordsmonn, åpen og innbydende karakter. Fyldig og fruktig med fin syre, leskende og god, bra avslutning med bjørnebær og litt urter.

 

Vin til Pizza, Pasta Bolognese, Antipasti eller bare et deilig glass vin?

En saftig, lett fyldig og frisk rødvin uten garvestoffer eller tanniner.

 

Tenuta Carretta Barbera D ´Alba 

Pris:  152,- | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4196401 – Basis

En super barbera som er veldig anvendelig til ulike matretter. Et nydelig preg av modne kirsebær, plommer og pepper.

 

 

Evt en Piemonte-box:

 

Tenuta Carretta Piemonte Barbera 2019

Pris:  449,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 7641606 – Må bestilles

Her er har du en litt annen blend enn vår tradisjonelle Barbera D´Alba, her kommer druene fra ulike vinmarker i Piemonte. Dufter av sjokolade og søte plommer. Saftig og lett frisk frukt med godt preg av saftige bær og urter. Super å ha med på fjellet da den passer godt til både grillet kjøtt, til en deilig burger med cheddarost, lasagne eller bare et glass til kveldskosen.

Pris:  189,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10282301 – Basis

Duft av kirsebær, lær, krydder og nøtter. Fersk og delikat lett strukturert frukt. Lekker nebbiolo med preg av roseblader, røde frukter og innslag av anis og lær. Frisk i munnen, med flott frukt, fin tekstur og modne, faste tanniner i avslutningen.