Nå nærmer 17. mai seg med stormskritt og for mange er Champagne synonymt med den store feiringen av nasjonaldagen vår. På årets mest festlige dag er det kun den beste kvalitet som er godt nok, mener vi! Uansett om feiringen blir noe annerledes enn hva vi er vant til så kan vi kose oss med en liten gjeng.

Vi staser oss opp i våre lekreste antrekk og skal feire og skåle i gode bobler, med god mat og masse deilige kaker. Skal du på champagnelunsj er det ingenting som passer bedre til maten enn champagne.

Champagne Launois Blanc de Blanc (finnes i butikk) 399,-

Middels dyp gul, kompleks nese preget av eple og sitrus. En klassisk årgangschampagne med flere dimensjoner i smaksbildet, frisk men utviklet på frukten, godt balansert hele veien.

Veldig godt alternativ som aperitiff, men egner seg også meget bra sammen med mat.

En årgangschampagne laget utelukkende på Chardonnay fra Grand Cru-landsbyer i Côte des Blancs. Det kalkholdige jordsmonnet rundt landsbyen Le Mesnil Sur Oger er perfekt for Chardonnay. Vinifikasjonen er tradisjonell og dosage er 6 gram per liter.

2013 årgangen hadde en sen innhøstning grunnet den sene blomstringen helt inn i juli. En varm og regnløs September reddet årgangen og spesielt Chardonnay viser seg på sitt beste med sin eleganse.


Champagne De Venoge Brut (Må bestilles) 309,-

Frisk og velutviklet Champagne med duft av grønne epler, lime, sitrus og brødaromaer. Vinen har delikate bobler, god konsentrasjon og tørr, kalkaktig ettersmak. Tradisjonell vinifikasjon og gjæring. Vinen ligger minimum 36 måneder på flaske, og får en dosage på 6 gram per liter. Nydelig til reker salater, koldtbord og alene!


Produsenten Corvezzo tar bærekraft og økologisk produksjon på alvor, en vingård med mer enn et halvt århundre gamle vintradisjoner. Familien eier i dag 150 hektar med vinmarker i Nord-Italia, bare noen få minutter fra Venezia, mellom Dolomittene og havet, et sted som naturlig passer til økologisk landbruk. Corvezzo-familien har i flere tiår vært i front og jobbet hardt for å fremme det unike ved å arbeide økologisk. De respekterer også miljøet i salgsprosessen. Resirkulert papir brukes til etiketter og esker som brukes i pakking. Lette flasker er også tatt i bruk for å minske forurensning under transport.

Økologiske og veganske sprudlende bobler fra Veneto:

Corvezzo organic Prosecco (Må bestilles) 122,90

Lys farge med elegant duft av pære og grønne epler og et hint av hvite akasieblomster. Fruktig og ren med fin og balansert frisk syre med god lengde. Myke delikate bobler.

Passer perfekt til en festlig skål, tapas og til vegetariske retter.

Corvezzo organic Rosé Spumante(Må bestilles) 122,90

Lys rosa farge, forfriskende duft av modne røde bær, sitrus og mineralitet. Balansert og behagelig syre, myke fine bobler og lang avslutning.

Nyt den gjerne til reker, lette vegetariske retter og til en festlig skål!


Ønsker du å imponere gjestene dine med en flytende dessert?

Da anbefaler vi denne:

Tia Espresso Martini

En klassisk kaffedrink som har vært populær siden 80-tallet, en deilig pick me up cocktail.

Ettersom kaffekulturen i Norge er i verdenstoppen har denne cocktailen naturlig nok blitt en favoritt hos mange, spesielt som en erstatning til dessert.

Slik lages den:

Fyll et martiniglass med isbiter og sett til siden.

Hell 2,5 cl Tia Maria kaffelikør, 2,5 cl vodka, litt sukkerlake og en dobbel espresso shot i en cocktail shaker, og fyll opp shakeren med isbiter.

Innholdet shakes hardt. Hell ut isbiten av martiniglasset.

Sil ut innholdet av shakeren og hell oppi det iskalde martiniglasset.

Pynt med kaffebønner.

 

Server og nyt!

 

Vi ønsker alle våre vinvenner en fantastisk 17. mai feiring.