Nå nærmer 17. mai seg med stormskritt og for mange er Champagne og bobler synonymt med feiringen av nasjonaldagen. Bobler legger listen for ekstra god stemning på årets champagnefrokost, så vel som familiens lunsj-kalas!

Vi unner så klart ingen å stå i den milelange polkøen, og anbefaler derfor absolutt alle til å benytte seg av appen eller nettsiden til polet!

Her får du servert våre aller beste valg som er med på å gjøre dagen komplett;

Er du av typen som ønsker å slå på stortromma og er glad i å drikke godt, så er dette et meget sikkert valg.

Dette er en «multi vintage» blendet av flere årganger. Chardonnay gir Black Label finesse og eleganse, Pinot Meunier gir god fruktighet og Pinot Noir gir kropp og holdbarhet. Le Black Label er en blanding av viner fra 100 vinmarker, hvor de kun bruker druer fra grand og premier cru vinmarker. 35 % av vinen er reservevin med en alder på opptil 20 år. Minimum 4 år lagring i kjelleren før salg.

Lanson Black Label

Pris: 499,90 Finn den på Vinmonopolet her

Veldig godt alternativ som aperitiff, men er nydelig til koldtbordet da den går til et stort spekter av mat.


Økologiske og veganske sprudlende bobler fra Veneto, noen drikker prosecco mens andre drikker Corvezzo. Her har du et supert alternativ til en festlig skål – litt mindre sukker enn de klassiske proseccoene du finner i hyllene på polet, i tillegg til høyere syre og et fullspekket fruktspekter. Rett og slett alt du trenger til en vellykket feiring.

Corvezzo Organic Prosecco 

Pris: 134,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Lys farge med elegant duft av pære og grønne epler og et hint av hvite akasieblomster. Fruktig og ren med fin og balansert frisk syre med god lengde. Myke delikate bobler.

Passer perfekt til en festlig skål, tapas og salater.


Corvezzo er nå også tilgjengelig i en mer naturlig stil, i en rød musserende vin laget på merlotdruen, masse deilig frukt og røde bær som popper, med et lite tanninpreg et utrolig godt
kjøp, da kvaliteten er skyhøy og prisen lav.

Dopolavoro Frizzante Rosso

Pris: 134,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Helt perfekt til koldtbord, skinker, oster og grillede småretter. Ukomplisert og fresh. Sara Døscher i VG har rullet terningkast 5 for Dopolavoro!


Dönnhoff Weissburgunder 2022
Pris:  169,90 | Finn den på Vinmonopolet her
Varenummer: 10966301 – Basis

Fokusert og litt krydret aroma av eple, fersken og sitrus, innslag av blomst og mineraler. Fruktig og frisk med middels fylde, preg av sitrus og eple, litt krydder, mineraler og svale urter.
I følge DN´s vineksperter danker denne vinen lett ut en av polets toppselgere! Og Aperitif gir den 85 poeng og sier: En fruktig og syrefrisk Weissburgunder, godt kjøp.

Vi ønsker alle våre vinvenner en fantastisk 17. mai feiring!

Foto: @vingleden / Espen Carlsmose