Nå nærmer 17. mai seg med stormskritt og for mange er champagne og bobler synonymt med feiringen av nasjonaldagen. Det meldes om høye temperaturer, noe som legger listen for ekstra god stemning på årets champagnefrokost, så vel som familiens lunsj-kalas eller festlig lag med bobler i glasset sammen med jentegjengen.

Vi unner så klart ingen å stå i den milelange polkøen, og anbefaler derfor absolutt alle til å benytte seg av appen eller nettsiden til polet! Legg inn en bestilling der, sender du av gårde bestillingen i dag, blir varene levert til ditt lokale vinmonopol før nasjonaldagen (det tar som regel 3 dager) – just do it!

Her får du servert våre aller beste valg som er med på å gjøre dagen komplett;

Er du av typen som ønsker å slå på stortromma og er glad i å drikke godt, så er dette et meget sikkert valg. 

En årgangschampagne laget utelukkende på chardonnay fra Grand Cru-landsbyer i Côte des Blancs. Flere dimensjoner i smaksbildet, frisk men utviklet på frukten, godt balansert hele veien. Et røverkjøp og absolutt verdt de ekstra kronene!

Champagne Launois 2015

Pris: 439,90 Finn den på Vinmonopolet her

Veldig godt alternativ som aperitiff, men er nydelig til koldtbordet da den går til et stort spekter av mat.


Økologiske og veganske sprudlende bobler fra Veneto, noen drikker prosecco mens andre drikker Corvezzo. Her har du et supert alternativ til en festlig skål – litt mindre sukker enn de klassiske proseccoene du finner i hyllene på polet, i tillegg til høyere syre og et fullspekket fruktspekter. Rett og slett alt du trenger til en vellykket feiring.

Corvezzo Organic Prosecco 

Pris: 134,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Lys farge med elegant duft av pære og grønne epler og et hint av hvite akasieblomster. Fruktig og ren med fin og balansert frisk syre med god lengde. Myke delikate bobler.

Passer perfekt til en festlig skål, tapas og salater.


Corvezzo er nå også tilgjengelig i en lekker diamantflaske, i rosé-versjon! Masse deilig frukt og røde bær som popper, et utrolig godt
kjøp, da kvaliteten er skyhøy og prisen ikke så høy.

Corvezzo Organic Rosé Prosecco Millisemato

Pris: 144,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Lys rosa farge, forfriskende duft av modne røde bær, sitrus og mineralitet. Balansert og behagelig syre, myke fine bobler og lang avslutning.

Nyt den gjerne til reker, lette vegetariske retter og til en festlig skål!


Gini La Frosca Soave Classico 2019

Pris: 229,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Denne økologiske hvitvinen fra familien Gini er preget av en nydelig mineralsk stil fra det vulkanske jordsmonnet, en dynamisk frisk tekstur og en livlig syre. En Soave Classico som virkelig har det lille ekstra, konsentrert og nesten litt voksaktig i strukturen, vinterepler og et svakt grønnpreg med litt lime og friske urter. Her har du et lite fatpreg som gir toner av nøtt og smør som gjør at den passer utmerket til grillet hvit fisk, urtemarinert kylling eller svinefilet med fyldig saus til.


Trenger du en allsidig rosévin som passer til koldtbordet? Vi har endelig lansert en nydelig rosévin fra Provence på boks!

La deg friste inn i en leken og lekker eng av rødebær, sitrus, mineralitet og god konsentrasjon på boks, nok vin til hele langbordet! 

Ch Calissanne les Terres de Provence Rosé

Pris: 499,- | Finn den på Vinmonopolet her

Calissanne Rosé passer ypperlig til sommerens skalldyrsfat, grillet hvitt kjøtt, og  fisk. Helt super å servere til antipasti eller å slenge med i kurven når du skal i parken, for ikke å glemme til sommerens deilige båtturer. – En skikkelig sjarmerende allrounder som kan følge deg til de fleste sommerstunder, fungerer utmerket uten mat også.


Vi ønsker alle våre vinvenner en fantastisk 17. mai feiring!

Foto: @vingleden / Espen Carlsmose