Nå nærmer 17. mai seg med stormskritt og for mange er Champagne og bobler synonymt med feiringen av nasjonaldagen. Uansett om feiringen blir noe annerledes enn hva vi er vant til så er det innafor å by inn favoritt-kohorten på champagnefrokost, samle familien eller jentegjengen til et festlig lag med bobler i glasset.

Vi unner så klart ingen å stå i den milelange polkøen, og anbefaler derfor absolutt alle til å benytte seg av appen eller nettsiden til polet til å legge inn en bestilling der, sender du av gårde bestillingen i dag, blir varene levert til ditt lokale vinmonopol før nasjonaldagen!

Champagne Launois 2015

Pris: 419,90 Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 4196801 – Basis

En årgangschampagne laget utelukkende på chardonnay fra Grand Cru-landsbyer i Côte des Blancs. Flere dimensjoner i smaksbildet, frisk men utviklet på frukten, godt balansert hele veien. Veldig godt alternativ til aperitif men egner seg også meget bra sammen med mat. Et røverkjøp og absolutt verdt de ekstra kronene!

Veldig godt alternativ som aperitiff, men egner seg også meget bra sammen med mat.


Champagne De Venoge Brut 

Pris: 339,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 10910701 – Må bestilles

Frisk og velutviklet Champagne med duft av grønne epler, lime, sitrus og brødaromaer. Vinen har delikate bobler, god konsentrasjon og tørr, kalkaktig ettersmak. Tradisjonell vinifikasjon og gjæring. Vinen ligger minimum 36 måneder på flaske, og får en dosage på 6 gram per liter. Nydelig til reker salater, koldtbord og alene.


Økologiske og veganske sprudlende bobler fra Veneto:

Corvezzo organic Prosecco 

Pris: 124,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 11674001 – Må bestilles

Lys farge med elegant duft av pære og grønne epler og et hint av hvite akasieblomster. Fruktig og ren med fin og balansert frisk syre med god lengde. Myke delikate bobler.

Passer perfekt til en festlig skål, tapas og til vegetariske retter.

 

 


Corvezzo Organic Rosé Prosecco Millisemato

Pris: 139,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 12578601 – Må bestilles

Lys rosa farge, forfriskende duft av modne røde bær, sitrus og mineralitet. Balansert og behagelig syre, myke fine bobler og lang avslutning.

Nyt den gjerne til reker, lette vegetariske retter og til en festlig skål!


Trenger du en allsidig hvitvin som passer til koldtbordet? Vi har endelig lansert en av våre favoritt-hvitviner på boks!

Da kan du la deg forføre inn i en leken havbris på boks, nok vin til hele kohorten! 

Måkevinen har en delikat duft av grønne epler, gule sitrusfrukter, hvite blomster, steinfrukt og hint av grønne urter. Den er syrefrisk og fruktig på smak, rene smaker av eple og sitrus, sitter godt i munnen med litt salte, mineralske toner i ettersmaken. Det er eksakt samme kvalitet på innholdet i boksen som det er på flasken.

Castignano Montemisio Pecorino Marche

Pris: 475,- | Finn den på Vinmonopolet her

Varenummer: 13082906 – Må bestilles

Måkevinen passer ypperlig til sommerens skalldyrsfat, grillet hvitt kjøtt, og grillet fisk. Helt super å servere til antipasti eller å slenge med i kurven når du skal i parken, for ikke å glemme til sommerens deilige båtturer. – En skikkelig sjarmerende allrounder som kan følge deg til de fleste sommerstunder, fungerer utmerket uten mat også.

Denne vinen finnes også på flaske til 134,90 | Finn den på Vinmonopolet her

Montemisio flasken har forøvrig trillet både terningkast seks og fått toppscore i flere av landets største aviser – samt blitt kåret til beste polkjøp under 200 kr! Så her er det ikke mye å lure på.


Vi ønsker alle våre vinvenner en fantastisk 17. mai feiring!

17 mai champagne