Vi går mot varmere tider og sommeren er rett rundt hjørnet. Familien Gini sørger for at vi kan nyte en allsidig, livlig og sjarmerende hvitvin laget av 100% Garganega druer fra godt drenerte og solfylte vinmarker i åssiden av vakre Soave Classico!

Gini holder til i selve hjertet av Soave Classico-området, i Monteforte. Historien strekker seg faktisk helt tilbake til 1500-tallet. I dag eier og dyrker familien 35 hektar med Garganega vinmarker.
De har valgt å ivareta de gamle Garganega-vinstokkene som har utviklet seg og vokst til full modenhet, med en gjennomsnittsalder på 80 år. De arbeider med veldig lave uttak per hektar, noe man kan kjenne på den smaksrike og unike kvaliteten som familien produserer. Oppmerksomheten er viet til å uttrykke karakteren i de ulike jordsmonnene, og i følge familien er det her magien starter. Ingenting overlates til tilfeldigheten, vinmarkene ser helt fantastiske ut og det jobbes hardt for å opprettholde det pene arbeidet som blir lagt ned. Produsenten produserer sine Soave viner utelukkende med 100% Garganega, selv om mange i området blander inn andre druesorter for å kompensere.
Familien har alltid hatt en økologisk tilnærming, med respekt for miljøet og tradisjonene til deres forfedre. Gini ble sertifisert økologisk fra og med årgang 2016.
Etter et langt og solid samarbeid med oss i Flaaten, har vi nå bestemt oss for å satse videre sammen med Familien Gini. Som nå produserer en nydelig økologisk sommerdrøm tappet på flaske med skrukork, kun for det norske markedet – til en pris som ikke er til å tro, med tanke på kvaliteten. Den har nemlig akkurat gått ned 20 (!!) kr i pris.

Lidenskap og presisjon

Familiens filosofi har alltid vært å ta vare på vinmarkene, druene og vinene på en så naturlig måte som overhode mulig. Tradisjon og innovasjon blandes i harmoni i alle ledd i produksjonen. Deres første vinifikasjon, uten sulfitter, i 1985 var revolusjonerende. Den forandret forløpet i ønologien og økte renheten betraktelig i deres viner, samt hevet kvaliteten i deres uttrykk. Fra generasjon til generasjon har kunnskap, lidenskap og presisjon blitt overført.  Familien regnes som en av de aller fremste produsentene i Soave, til og med kanskje den aller beste! Vingården drives i dag av søsknene Sandro, Claudio og Marta. Med hjelp av sønnen til Sandro, Matteo Gini, jobber de alle hardt med å beholde en god balanse mellom tradisjon og innovasjon.

Vinifikasjon

All innhøsting skjer for hånd, på tre ulike tidspunkter, for å plukke druene på nøyaktig riktig modenhet.
Druene presses forsiktig før de kjøles ned og spontanfermenteres med naturlig gjær på temperaturkontrollert ståltanker. Vinen ligger ytterligere 6 måneder på bunnfall før den tappes på flaske, som gir en økt rikhet og elegant kompleksitet. Vinene speiler det tradisjonelle i Soave området, og minner om smaken av godt tradisjonelt håndverk, kombinert med kjellerens store evne til å tilby en stil som også følger det moderne og innovative. Dermed blir det rene, presise og elegante uttrykket født, som familien har blitt godt kjent for. Vinen er preget av en nydelig mineralsk stil fra det vulkanske jordsmonnet, en dynamisk frisk tekstur og en livlig syre. Her har familien virkelig klart å lage en allsidig Soave Classico, av meget høy kvalitet.  En vin som er perfekt til sommerens lange og solfylte dager, enten om de skal tilbringes ved land eller strand.

I området Contrada Salvarenza er en tredjedel av vinmarkene upodet, da de overlevde phollyxera på slutten av 1800-tallet. Jordsmonnets sammensetning varierer fra det ene området til det andre, og er i stor grad vulkansk men også innslag av kalkholdige lag. Det er dette som definerer kompleksiteten og de ulike nyansene i vinen.

2019 årgangen er godt balansert. Druene kommer fra skråningene der temperaturen er noe kjøligere, produsenten opplevde ikke samme utfordringer som mange andre i området. Mai måned var noe kjøligere og mer regn enn vanlig, hvilket gav mindre druer, sommeren var varm med jevnlig regnfall og utmerket temperaturer, høsten bidro med mye sol og kjølige netter som ga god modning. 2019 er av fantastisk kvalitet, strukturert samtidig som den har en virkelig flott friskhet og mineralitet.

Gini Soave Classico Vino Biologico 2019 

Pris:  159,- // Vinmonopol nr: 4246701            

Dufter av kirsebærblomster, hvit fersken og nektarin. Rik smak av friske grønne epler og solmoden sitrus med en lett tørr finish og nydelig mineralsk preg. Balansert og livlig syre. Passer godt til spaghetti Vongole, skalldyr, pizza og grillet fisk. Helt super å servere til antipasti eller å slenge med i kurven når du skal i parken – for ikke å snakke om å nyte et duggfriskt glass etter kveldsdukkerten. En skikkelig sjarmerende allrounder som kan følge deg til de fleste sommerstunder.